NAturisták MAgyarországi SZövetsége
Természetesen szabadon!
2018. december 13., csütörtök - Luca Archív hírek

A NAMASZ az INF tagja

A Naturisták Magyarországi Szövetsége (röviden a NAMASZ) 2007-től a Nemzetközi Naturista Szövetség, azaz az INF hivatalos magyarországi képviselője, és ebből kifolyólag a NAMASZ tagszervezetei az egyéni INF-tagsági lehetőség (INF bélyegek) hivatalos disztributorai.

A Napóra Klub már nem képviseli hazánkat a Nemzetközi Naturista Szövetségben
Lsd. az INF módosító határozatát: INF Central Committee Meeting held at the Plaza Hotel, Antwerp, Sunday,15.04.07.

Idézet:
"16.04
HU - Hungary

The new group has requested an orderly INF membership. All topics put up for discussion have been settled. According to article 3, 2) the INF currently has an approved organisation. In accordance with article 3, 4) the CC intends to admit the new organisation. Napora has promised to merge with the group.

Correction: As a result of the vote, Napora is no longer recognized as a federation and the new organization FENHU enters the INF as a federation."

A NAMASZ tagszervezetei közül az alábbi egyesületek rendes tagjai automatikusan az INF tagjaivá is válnak, azaz tagdíjuk tartalmazza, ezért ingyen megkapják az INF igazolványt és az adott évi érvényesítő bélyeget:

- a Naturisták Berényi Baráti Körének Egyesülete, (NBBKE),
- a SZIKI Egyesület,
- a Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE)

Lehetőség van arra is, hogy az is hozzájusson az INF igazolványhoz és érvényesítő bélyeghez, aki nem tagja és nem is akar tagja lenni egyik fenti egyesületnek sem. Az ő esetükben az INF-tagság ára egységesen 3500 Ft/év. A fenti egyesületek tájékoztatni fogják a tagjaikat, hogy hol és hogyan vehetik át az érvényes INF igazolványaikat, de a tagok bármilyen kérdés esetén nyugodtan fordulhatnak az egyesületük elnökségéhez.

A nem NAMASZ-egyesületi tagok a fenti egyesületektől, további NAMASZ tagszervezetektől és közvetlenül a NAMASZ-tól is megválthatják az INF igazolványukat:

- az NBBKE-től Balatonberényben - érd.: Ilovai Krisztina, tel.: 06-70-381 18 92, e-mail: elnok@nbbke.hu

- a SZIKI-től Szegeden és Veresegyházon - érd.: Katona Dia, tel.: 0620-2498616, dr. Sándor János, tel.: 0620-9673702, e-mail: info@nudi.hu

- a NaVKE-től az egyesület rendezvényein illetve Budapesten - érd.: Markács Rózsa, tel.: 0620-3139170, e-mail: navke@navke.hu,

- a NAMASZ-tól közvetlenül Budapesten. Jelentkezési lap kérhető:rozsa@navke.hu

A többi NAMASZ-taggal (Latókép, Levendula Kemping, Ányásiak stb.) városaikban is hozzájuthatnak tagjaik, vendégeik a bélyegekhez. A kibővített lehetőségekről tájékoztatást nyújtunk telefonon és emilben: 06-20-967-3702 vagy 06-20-313-9170 vagy info@namasz.hu

Nemzetközi programokról Az INF honlapján is tájékozódhatsz.

A naturizmusról és a naturistákról:


Mottó: "Ha az emberek természetes állapota a meztelenség lenne, úgy születnének" (Oscar Wilde)


A naturizmus egy olyan alternatíva, mely segít bennünket kijutni a fogyasztói társadalom ránk nehezedő súlya alól. A közösségi tárgyak, ruházatok, melyek a mindennapi élethez tartoznak, szinte kiemelik a naturista felfogást, mely eredetünk és egyéniségünk visszaszerzésére törekszik. A naturizmus számos, saját teste által komplexusokkal telített személyt segít önmaga elfogadására és szeretetére. A naturista értékek humánus jellegűek, saját magunk és társaink tiszteletben tartása a tolerancia jegyében. Ezeket az értékeket minden szülő szeretné gyermekeinek is átadni.

A meztelenség az egyik alapvető, a köztudatban megjelenő ismertetőjele a naturistáknak. Mihelyt az időjárás, illetve a környezeti viszonyok engedik, levetkőznek és élvezik a természetet. Magyarországon is számos hely ad erre lehetőséget, ezeket jelen honlapon és a linkjein megtalálhatod.

Egyesek azt gondolják, hogy a naturizmus különböző kényszerekből, tartózkodásokból, vagy korlátozásokból áll. Éppen ellenkezőleg, a naturista társaságban a meztelenség gyakorlása semmiféle tilalmat, vagy elfojtást nem foglal magában. Ugyanakkor felhívja a más szándékokkal táplált látogató figyelmét, hogy vágyaival nem jó helyen jár.

A naturista életforma főképpen családokat csoportosít, következésképpen a tevékenykedők zöme családokból tevődik össze. A természetes életmód nélkülözhetetlen elemei nevelő hatásúak és családi vonatkozásúak. Azok az országok, melyek évszázados naturista múltat tudnak magukénak, összejöveteleiken nem ritkaság több generáció találkozása egy családon belül. Ez a családi jellegű naturizmus egyben közösségünk biztonsága is. Mindannyiunk felelősségére van bízva, hogy naturista rendezvényeinken gyermekeink gond nélkül, zavartalanul játszadozhassanak. A naturista szülők gyermekeinek is teljesen természetes ez az életforma. Azt is nagyon jól kezelik a gyermekek is, hogy a "természetes" és a "normális" jelen esetben eltér egymástól, normálison ugyanis a társadalom többsége által elfogadottat kell értenünk, amely nőknél ma Magyarországon az egy- vagy kétrészes fürdőruha, de Iránban pl. a csador.
Ilyen szempontból a naturisták liberális, jövőorientált kisebbségnek tartják magukat.

Természetesen a naturizmus nem csak meztelenséget jelent, aki ismer minket, tudja rólunk, hogy mennyire szeretjük és védjük a természetet, óvjuk környezetünket.

Télen is aktívak vagyunk, uszodákat, szaunákat, csúszdaparkokat bérelünk ki (decemberben pl. a debreceni Aquaticumot, nagy sikerrel), időjárástól függően meztelen és felöltözött gyalog- és vízitúrákat szervezünk, mi több, a sziksósfürdői kempingben már intézményesítettük a téli nyitvatartást is a wellness-faházunkban, kizárólag naturisták örömére.

Levelezőlistát is működtetünk, ahol a felíratkozást követően az érdeklődők feltehetik kérdéseiket.

"Süssön Rátok a Nap!" (kedvenc köszöntésünk)

Dr. Sándor János
a NAMASZ elnöke

forrás: www.navke.hu, www.nudi.hu, www.naturizmus.hu, www.nbbke.hu.

Alapszabály:


alapszabaly_reszletek.doc

admin