NAturisták MAgyarországi SZövetsége
Természetesen szabadon!
2020. április 3., péntek - Buda, Richárd Archív hírek
25 éves a Sziki
2013-06-17
Mivel nagyon jól sikerült, ezért Rózsa beszámolóját tesszük ide a 25 éves évfordulóról.
Szolja kiegészítése csak annyi, hogy a (házas)párbaj vetélkedő után sokaknak lesz nemulass otthon! Meg a dátumok, párok kedvenc szokásainak megismerése, betanulása, mert ha máskor nem, a 30. évfordulón újból számonkéretik!
(És Te, kedves olvasó tudod pl. a párod bakancslistáját??)
A zárt FB-csoportunkban még több fotó!

"Sziasztok!

Remek volt ez a hétvége!
Időjárás csúcs szuper, harminc fokos kánikula... így minden erőmmel azon voltam, hogy minél előbb Szikire érhessek. Egyéb ügyes-bajos pesti dolgaim végeztével szombaton a 17.53-as vonattal tudtam elutazni. Navkés barátaim már délelőtt megérkeztek és Eszternek köszönhetően a szegedi állomásra szervezett nekem egy autót. Hálás köszönetem ezért Hagymabárónak, aki Makóról indulván eljött értem, így már az esti buli kellős közepére (vagy még az elejére) meg is érkeztem.
A hangulat a tetőfokon, meztelen és felöltözött emberek a placcon, tánc a fűben... Néhányan még Géza szaunaszeánszát is kipróbálták, sörös és pálinkás felöntések voltak a wellness házban.
Kőmíves Sanyi remek dizsit hozott össze és a jó időt figyelembe véve a szabadtéri helyszín kitűnő választás volt. Egy gyors üdvözlő puszisorozat után már én is együtt roptam a többiekkel, hiszen "Indul a buli"...
Itt voltak a navkések mellett a sziki törzsvendégei és a berényiek kis csapata, a művésztáborosok előőrse.
S nemcsak a 25 évet ünnepeltük, hanem Edit szülinapját is, így több torta is gazdára talált.
Edit készítette meglepetés torta sztem csúcs. Egy zöld, műfüves (!) mini napozódomb. :) Jancsi a másnapi ünnepi köszöntőkre félre is tette.
A szívecskéset azonban még ott este megettük. Voltak finom borok is kísérőnek, főleg a soproni kékfrankost emlegetem azóta is...:) Hajnali fél 3 tájban tértünk nyugovóra.
Nem alhattunk túl sokat, hisz a hőség hamar bejutott a lakókocsiba, így aztán mindannyian kifeküdtünk a tóparti árnyékos fák alá, hogy megpihenjünk, hogy kedves ismerősökkel beszélgessünk, hogy hallgassuk a fák susogását, vagy a víz varázsoljon el bennünket.

Közben Erzsike és Misi a konyhán szorgosan dolgoztak (nagyon szeretem őket, hogy újra ők főznek). Reggeli után aztán hamarosan összegyűlt a naturista vendégsereg Jancsi hívó szavára, társegyesületek vezetői köszöntöttek (INF, NaVKE, NBBKE, MNE, s két szerb nudi egyesület is). Emlékeztek a kezdetekre. Megettük napozódomb mását, koccintottunk. Éljen még soká SZIKI, legyen még sok ilyen szép napunk!

A nagy faházban játékos vetélkedő zajlott. De pl. a vízben is összecsaptak az erős hölgyek párjuk nyakában ülve. Jó kis móka volt ez is.

Több ezer fotó folyamatosan a kivetítőn.

A délután aztán csak a pihenéssel, napozással, vízben hűsöléssel telt. Nagyon jól éreztem magam, a napozódomb is remek találmány, kipróbáltam, s mindenhogyan bejött: ülve,fekve egyaránt.

A tervezettnél egy órával később indultunk haza, de érthető. Maradni akartunk. Hétfőn vár munka. Este 10 után értem haza. Csak irigykedem a berényiekre, akik megtehették, hogy legalább egy nappal tovább maradhassanak SZIKI-n. :)

"
Megkezdődött a Művésztábor
2013-06-17
Sziasztok!

Bár többen a művészek közül már a hétvégén megérkeztek a 25 éves évfordulónkra, és néhányan csak később jönnek, de ma 11-kor "hivatalosan" is megnyitottuk a tábort, már amennyiben egy meztelen közös büfézés hivatalosnak számít :D
A nagy melegre való tekintettel az alábbi programban állapodtunk meg:

Hétfő 18.30 közös vacsora a művészekkel
Szerda este városnézés, halászcsárda
Csütörtök este csirkeparti a’la Géza
Pénteken egész nap ányási látogatás
Szombaton 11-től kiállítás, 16h-tól testfestés
A fennmaradó időben alkotás, fülig a vízben ücsörgés, árnyas fák alatt pihegés a program.
Imre és Margitka vállalnak rajz- illetve tűzzománc-oktatást is, használjátok ki a lehetőséget.

VEGYÉL TE IS RÉSZT A MŰVÉSZTÁBOR ÉLETÉBEN!

Figyelem!
A MŰVÉSZTÁBOR IDEJE ALATT (06.17.-23.) FOTÓMŰVÉSZEK, OPERATŐRÖK KÉSZÍTENEK FELVÉTELEKET A STRAND-KEMPING TERÜLETÉN. KÉRJÜK, MÁR ÉRKEZÉSKOR JELEZD A RECEPCIÓN, HA TÁVOLI FELVÉTELEKRE SEM SZERETNÉL RÁKERÜLNI, HA EGYÉNI FELVÉTELT SZERETNE KÉSZÍTENI RÓLAD VALAKI, AZT MEG KELL KÉRDEZNIE."

Üdv.

Sándor Jancsi
+36209673702
admin