NAturisták MAgyarországi SZövetsége
Természetesen szabadon!
2020. július 14., kedd - Őrs Archív hírek
Európai Naturista kongresszus
2009-06-08
A kongresszus helyszíne a francia Domain "Laborde" nevű kemping.
Időpont: május 21-24.

Rövid ismertető itt is.

12 ország küldöttei vettek részt, szigorúan szinte csak üléseztünk, ki sem mozdultunk a kempingből :-(

Témák:

1. Sport- és ifjúsági vezetők választása (az ifjúsági tagozat vezetőjével, Sebastiannal beszélgetek az egyik képen "fehér asztalnál")
2. Meztelen túrázás helyzete Európában: Ádám készített egy anyagot, melyből minden elnök kapott másolatot (ld. mell.). Élénk volt az érdeklődés, mert pl. Franciaországban rendőrrel akarják kísértetni az ilyen túrázókat az atrocitások elkerülése végett, volt az a svájci botrány is, a hollandok panaszkodtak, h. nincs náluk egy néptelen hely, ahol nyugodtan túrázhatnának, etc. Felkértek minket egy angol nyelvű fórum létrehozására ebben és a vízitúrázás témában.
3. Luxemburgban lesz a következő Európai kongresszus jövőre.
4. Jogi helyzet: az íreken kívül sehol nincs explicite tiltva a nudizás, de sok helyen más jogszabályokat ráhúznak, és így tiltják. (MaCs is készített egy anyagot a magyar helyzetről, közkinccsé tettem ott).
Az INF Brüsszelhez fog fordulni egy olyan kéréssel, hogy adjanak ki egy direktívát/ajánlást (?) az EU-országoknak, h. más jogszabályokat ne használjanak a naturistákkal szembeni diszkriminációra.
Ha ez nem megy, akkor egy közvetlenül a naturizmust lehetővé tevő / kimondottan azt engedélyező EU-s jogszabályalkotást kezdeményezünk. Nonszensz pl., h. az EU-állampolgárt az egyik EU-országban letartóztathatják olyan nudizásért, amiért a másikban rá sem néznek.
5. Meghallgattuk az INF dörgedelmét, hogy pl. a kempingek nem frissítik az adatbázisukat (érdekeltek, jelentkezzetek nálam!), lassú az infócsere, nincsenek kihasználva az internet adta lehetőségek, stb.). Mi persze aktívak, és mindenben élenjárók vagyunk :-))


admin